Met de trein:
Vanaf je eigen station neem je de trein naar Haarlem.
Je neemt de hoofduitgang. Dat is waar ze kaartjes verkopen aan de Zuidoost kant van het station. Door de grote hal ga je naar buiten.
Als je met je rug naar het station staat, zie je aan je linkerhand een weg de stad ingaan. Deze weg (Jansweg) loop je af, je passeert een brug en niet veel later krijg je aan je linkerhand een klein straatje (Zakstraat). Hier ga je in. Het straatje komt uit op de Bakenessergracht. Daar ga je rechtsaf. Je loopt deze gracht af, totdat je aan het Spaarne bent. Daar zie je een witte ophaalbrug. Deze ga je over. Rechtdoor en dan ben je in de Spaarnwouderstraat. Je gaat linksaf, bruggetje over en dan doorlopen tot je bij nummer 73 bent, waar je moet aanbellen voor de afspraak. In de etalage vind je meestal wel iets kunstzinnigs aan onder het bord T'overspoeltje (een activiteit van mijn vrouw). Je loopt ongeveer 10 15 minuten. Een bus komt niet veel dichterbij. Mocht je toch nog de weg kwijtraken, vraag dan naar de Amsterdamse Poort, die is 50 meter bij ons vandaan. (De oranje route vanaf de Zakstraat is een alternatieve route. Beide zijn ongeveer even lang!)

Met de auto
(komend van de A9: Amstelveen - Alkmaar)
:
Neem bij knooppunt Rottepolderplein de afslag richting Haarlem - Halfweg/Amsterdam (A200/N200). Komend vanaf Amstelveen is dat de tweede afslag richting Haarlem, vanaf Alkmaar is het de eerste afslag naar Haarlem. Je komt nu op de weg Amsterdam/Halfweg <-> Haarlem (A200). Je gaat richting Haarlem en je neemt de eerste afslag (richting Centrum), vr het viaduct. Deze weg rijd je helemaal af. Aan je rechterhand zie je de spoorlijn Haarlem - Amsterdam en de werkplaats van de spoorwegen. Je krijgt een aantal stoplichten, maar je gaat steeds rechtdoor, totdat je aan het einde van de weg bij de Amsterdamse Poort komt. Daar moet je  voorsorteren om linksaf te gaan. Als je linksaf bent gegaan: meteen voorbij de Poort bij het stoplicht rechtsaf. De straat aan je linkerhand is de Spaarnwouderstraat. Je ziet schuin links voor je een straatje. Dit loopt naar het Spaarne (de Houtmarkt). Daar kun je ergens je auto parkeren, maar niet bij een gemarkeerde parkeerplaats of een parkeermeter, want daar moet je voor betalen. Je zet je auto ergens neer, loopt naar mijn adres (Spaarnwouderstraat 73) en je meldt mij het kentekennummer van de auto. Dan kan ik de auto aanmelden om drie uur gratis te parkeren als gast.  Voor je routeplanner of navigatiesysteem: Houtmarkt 43, 2011 AL Haarlem.

Google: SPW73 2011 AC


Link naar deze plaats (via maps.google.nl): SPW73 2011 AC